Rudolf dísz egyszerűen fakorongból

A nagy ünnepi készülődés nálunk advent első vasárnapjával kezdődik. Hagyományosan elsőként a mézeskalács sütéssel kezdünk, ezt követik a különféle linzer-és keksz receptek. Majd jön a hókifli, végül a zserbó, bejglik. Ez volt helyesebben a szokásom eddig , de idén úgy döntöttem szakítok a hagyománnyal és kísérletezni fogok. De még mielőtt erre rátérnék, hozzátenném, hogy az idei év azért is más, mert már hetek óta ajándékokat gyártunk. Néhány napja fejeztem be az utolsót. Előző bejegyzésemben már láthattátok a szódabikarbóna karácsonyfadísz elkészítését, ezúttal pedig egy nagyon egyszerű, ugyanakkor nagyon látványos kis díszt mutatok. Persze ezek nagyon kis egyszerű díszek, de elsősorban azt kell szem előtt tartanom, hogy azok létrehozásában egy hároméves és egy ötéves is ugyanúgy találjon elfoglaltságot. Míg a szódabikarbóna karácsonyfadísz esetén Dóri a díszek kiszúrásában, a gyúrásban, nyújtásban is aktívan tudott segíteni, addig Nándi a kész díszek lefestésében vette ki a részét. Külön jó pont, hogy egyáltalán nem unta meg, az összeset ő festette le. De szerintem ha elé teszek még vagy tíz tepsit, azzal is elbíbelődött volna. 

 rudolf-malnavidek.JPG

Lássuk mi kell a Rudolf díszhez:

Fa korongok - A legjobb 8-10 cm átmérőjű, és 0,5 cm vastagságú

Barna és piros csillám dekorgumi

Fekete filc

Zsinór

Így készül a Rudolf dísz

Aki bátor nyugodtan rajzolja meg szabad kézzel Rudolf agancsát a dekorgumi hátoldalára, majd jöhet a kivágás. Ha ez megvan, csak fel kell ragasztani a fakorong hátoldalára, majd a kis piros orrát előre.

rudolf-fakorongra.jpg

Ha nem sikerül megrajzolni, remek agancs mintákat lehet letölteni, kinyomtatni, és azt felrajzolni.

rudolf-keszul.jpg

Ha fent van az agancs, és Rudolf orra is, akkor már csak a szemei hiányoznak, és kész is.

fakorong-rudolf.jpg

Azokat fekete filccel lehet megrajzolni. Aki ügyes készíthet lyukat a fára, hogy fel lehessen lógatni, de a zsineget fel is lehet ragasztani a hátuljára, az is épp olyan jó megoldás.
fakorong-rudolf-disz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://malnavidek.blog.hu/api/trackback/id/tr316305824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MálnaVidék

Családi kalandok, három gyerkőccel és egy málnafölddel. Kerti tippek, kreatív tartalmak, gyerekkönyv ajánlók, kirándulástippek

Friss topikok

süti beállítások módosítása