Mire jó az istálló trágya?

Mint abszolút kezdő kertész, egy év tapasztalattal a hátam mögött néhány dologban már úgy érzem fejlődést értem el. Rengeteg a tanulni való, és az igazság az, hiába olvasom el szakkönyvekben, az korántsem ugyanaz, mint a saját káromon tanulni, vagy épp örülni a sikernek. Utóbbiból akadt is, meg nem is, így szépen fokozatosan bele kell tanulnunk a tápanyag utánpótás, és növényvédelem témakörébe is. Fontos szempont nálunk, hogy vegyszermentesen tegyük mindezt. Ezért is írtam legutóbb a talajtakarásól például, mivel eszünkbe sem jutna gyomirtót használni. De ez lesz igaz a permetezésre is, de mindezekről majd később. Kora tavaszi munkáink között helyet kapott idén a málnás trágyázása. 

istallo-tragya.jpg

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy közel a Robirtok, így hála nekik, kincshez juthattunk. Biztosan meghálálja majd a föld, és a növényeink is, hisz ritka kincs az érett istállótrágya, mert szervesanyag- és baktériumtartalma fontos szerepet játszik a talajélet alakításában. Az istállótrágya nemcsak a magasabb rendű növényeknek, hanem a mikroorganizmusok számára is szolgáltat tápanyagot. Kedvezően befolyásolja a talaj fizikai-kémiai tulajdonságait s közvetve a víz- és tápanyag-szolgáltató képességét. Serkentőanyagokat, hormonokat is tartalmaz, amelyek elősegítik a növények növekedését és fejlődését.

szerves-tragya.jpg

Ebbe is bele kell tanulni, de azt kell mondjam a végére egész belejöttünk, és igaz, rohamtempóban, mert esőt mondtak, de sikerült ezt a hatalmas kupac trágyát széthordani. A rotálást követően pedig hagyjuk pihenni a földet.

tragyazas.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://malnavidek.blog.hu/api/trackback/id/tr9916502096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MálnaVidék

Családi kalandok, három gyerkőccel és egy málnafölddel. Kerti tippek, kreatív tartalmak, gyerekkönyv ajánlók, kirándulástippek

Friss topikok

süti beállítások módosítása