Magvetéssel indulnak a kerti munkák

Bár az elmúlt  napokban pont nem úgy tűnik, de egyre közelebb van a tavasz. Mi pedig megkezdjük a palántázást, és a magvetést. Terveink szerint a már megszokott paradicsom, paprika palánták mellett több mindent előnevelünk. Idén egy kicsit kevesebb paradicsomot tervezünk, mert olyan bő termés lett tavaly, hogy talán a következő nyárig is kitart a sok paradicsomszósz, ketchup és befőtt.

magvetes.JPG

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem sikerült a tervem idén sem. Úgy szerettem volna, ha rendesen előkészítem ősszel a talajt, ahogy illik. De elszaladtak a napok sajnos, a telekre nem jutott idő..Ezért nem dícsérem meg magam, de ha elolvad a hó, ahogy tavaly gyorsan bepótolom ami kimaradt. Ez persze nem lesz ugyanaz, de majd jövőre talán sikerül. A magaságyások viszont felkészülten várják a tavaszt. Most utólag írom ezt, mert az én drága férjem emlékeztetett, hogy miután kigazoltuk, felástuk, ő alaposan ellátta trágyával. Legalább két dolog kiderült. Én feledékeny vagyok, és egy valaki biztosan olvassa a blogomat. :D A #palántázás mindig nagyon izgalmas, mert nagyon szeretnénk szép, egészséges és erős kis növendékeket nevelni, remélem sikerrel járunk. A magok csírázása mindig szépen lezajlik, azzal van a gond, amikor a kis sziklevelek után a valódi levélkék fejlődnek. Tavaly kettesével ültettük a magokat, kókuszrost hengerekbe, az valami csoda volt. Viszont szerintem nem túl gazdaságos, így idén keverek magam palántaföldet. A blogra leírom majd a receptet, arányokat, hátha van még valakinek kedve otthon kipróbálni. Ha elolvad a hó, elvetjük a borsót, petrezselymet, és elültetjük a dughagymákat, fokhagymát. A gyerekek már nagyon profik ebben.

Tavaly Dórikával csináltuk ketten az összes magvetést, de a telken például egyedül ültette el az összes hagymát. Idén viszont sokkal nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a tökfélékre, babra. Utóbbiból nincs az a mennyiség ami ne fogyna el, annyira jó íze van és puha a héja, könnyen emészthető a frissen szedett #tarkabab. Persze ez még odébb van, egyelőre magot vetünk. Krisztián pedig mindig újít, nálunk ő hozza az újdonságokat. Szóval ő épp édesburgonyát hajtat. Szépen alakul is neki, a kis hajtásokat is ideje lesz elültetnünk. És akkor még nem ejtettem szót a gyümölcsökről.

A bejegyzés trackback címe:

https://malnavidek.blog.hu/api/trackback/id/tr6016422402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MálnaVidék

Családi kalandok, három gyerkőccel és egy málnafölddel. Kerti tippek, kreatív tartalmak, gyerekkönyv ajánlók, kirándulástippek

Friss topikok

süti beállítások módosítása